Lee Seger


»Min intention är att inge hopp och att dela med mig av mina erfarenheter kring helande och vad det innebär att vara sin egen healer. Allt mitt arbete genomsyras av en djup kärlek och ödmjukhet inför detta fantastiska äventyr vi är mitt uppe i.«

De flesta ser mig nog som healer och författare men jag tänker faktiskt mest på mig själv som konstnär. Inte så mycket för mitt måleri utan för att den nyfikenhet som jag kopplar ihop med konstnärskapet, genomsyrar allt jag gör. Samma nyfikenhet som får mig att undra vilken energi en målning bär när jag ändrar en färg känner jag inför min personliga resa, mitt arbete som helare och vägledare och för den ständiga expansion som ny kunskap ger. Nyfikenhet, fascination, ödmjukhet och en djup tacksamhet är vad som driver mig i vad jag än gör.

För att definiera det lite så –nyfikenhet för att det är roligare så, fascination för att jag ständigt häpnar över all kärlek och magi som finns tillgängligt för oss, ödmjukhet för att det finns inget annat sätt att förhålla sig när man upplevt så mycket helande som jag. Tacksamhet för att jag helt enkelt är så makalöst glad över att få vara här och att få var en del att detta stora äventyr.

»Min absoluta övertygelse och drivkraft är att vi håller på att förändras och att vägen dit går via vårt inre. Genom att förstå vem vi är och börja utnyttja vår enorma potential till att skapa en värld som bygger på kärlek, glädje och respekt för allt levande – förändrar vi den obalans vi i nuläget befinner oss i.«

Jag är född 1963 (skytt) och har två underbara barn födda 90 och 99 med två olika pappor. Av naturliga skäl har barnen upptagit mycket av mitt liv, men nu är de båda snart stora och börjar leva sina egna liv. Min äldsta gör ju givetvis det redan, men även den yngsta är nu på väg ut. Det gör att även mitt liv förändras och en ny period öppnar sig för mig.

 Från att ha arbetat mycket på hemmaplan med individuella sessioner, skrivande och med mitt måleri känner jag hur världen utanför drar och jag välkomnar det nya och ser fram emot många fysiska möten, resor och upplevelser. Med mig har jag min roman Revan i horisonten och Lee Seger Healingkort  och förstås min senaste bok Ditt Magiska Jag – 13 steg till ett glimrande liv för dig , jorden och allt annat levande. En bok där jag vill inspirera till att ta de steg som vi ganska lätt kan göra, och på så vis förändra både oss själva och resten av världen. Day by day Community har samma intention, att inspirera och skapa möjlighet för helande, stolthet och självkärlek. 

ATT VARA HEALER

Att vara healer har under lång tid varit min passion och absoluta lycka. Jag är oerhört tacksam över den möjlighet som följt mig under så många år, att få följa ibland helt främmande människor ner i deras mest magiska djup. Att se dem resa sig, göra upp med det gamla och sakta men säkert börja skapa det liv de önskar. Känslomässigt så väl som materiellt och professionellt.

Min absoluta övertygelse är att allt kan helas och att alla kan göra det. Dessutom tror jag att det är det viktigaste vi kan göra, att det är vårt absoluta syfte i detta tidevarv. När vi helar oss själva skapar vi inte bara utrymme för andra att göra det samma, vi skapar dessutom en annan energi på jorden som gör att vi framöver kommer att fatta andra beslut. En människa i balans, skapar en värld i balans. Inget är mer viktigt än det – för oss och för vår värd – Gaia.

»Att helas innebär att man är detektiv i sitt eget liv och att vara healer
innebär att man tror att det är möjligt.«

LITE FAKTA…

Jag har haft en livslång spirituell resa, med allt vad det inneburit av motstånd, tvivel, villkorslös kärlek, äventyr, utveckling, insikter, mer villkorslös kärlek och en ständigt växande nyfikenhet. Precis som så många andra har jag utvecklats i takt med att energierna och möjligheterna på jorden har förändrats.

Aktiv som healer och andlig vägledare/spirituell lärare har jag varit sedan 2005. Mängder av sessioner, workshops, föreläsningar och att driva en healingskola har lagt grunden för det jag idag skriver och föreläser om. Erfarenheterna från mitt eget liv är dock lika viktiga som de jag fått som healer och vägledare åt andra.

Måleriet som jag återupptog för ett par år sedan är oerhört viktig och tillsammans med skrivandet ger det mig en perfekt balans.

Min bakgrund är inom formgivning, reklam och kommunikation. En fil kand i beteendevetenskap med inriktning psykologi och arbetsvetenskap som akademisk utbildning och förberedande konstskola, design och textilutbildning som kreativ bas.

Jag har drivit egen byrå, varit kommunikationskonsult med fokus på ledarskap, CSR och kundrelationer. Arbetat som programledare och adjunkt på Malmö Universitet (då högskola) under sju år. Utöver det har jag varit min egen, med eller utan anställda.

Idag driver jag Lee Seger Books and Art AB och Daybyday Community samt är verksam som föreläsare, författare, vägledare och konstnär.

Kontakta mig gärna om du vill veta mer hello@leeseger.com

ARTIKLAR OM MIG OCH HEALINGKORTEN

Reportage  i tidningen Nära maj 2020. Läs här
Intervju i tidningen Nära oktober 2017. Läs här
Intervju i tidningen Inspires sommarnummer 2017. Läs här
Reportage i tidningen Free, januari – februari 2017. Läs här
Intervju från Livsenergi, oktober 2016, där kortleken var månadens erbjudande. Läs här

ARTIKLAR OM MIG OCH DITT MAGISKA JAG

Reportage i tidningen Inspire, februari 2020. Läs här

Reportage i tidningen Free, november – december 2019. Läs här

ARTIKLAR OCH TEXTER AV MIG

SAMMARBETSPARTNERS

Misan Friberg på Artindustry gör all min formgivning. Mina böcker, annonser, reklamblad och diplom. Allt som är vackert med mina saker bär hennes hand. Även den här fina sajten är förstås hennes form. Vårt samarbete går långt tillbaka och mina projekt känns idag inte kompletta utan hennes del i dem.

Torbjörn Lagerwall är min favoritfotograf. Tålamodet han visade med arbetet med att fotografera originalen till kortleken var fantastiskt. Så fort du ser en proffsig bild bland mina så vet du att det är hans. De fina daybyday med blommorna är hans, med styling av Misan Friberg, bilderna på mig och på mina produkter lika så.

Sanne Soleil är min klippa och kollega i Daybyday Community. Med sitt lugn, klokhet och stora kärlek har hon överhuvudtaget kommit att bli en viktig del av min verksamhet. Aktiv i communityn förstås men också i planeringar och som kompanjon på turnéer och mässor. 

TEXT ATT ANVÄNDA TILL PRESENTATIONER

Lee Seger är en uppskattad författare, inspiratör och andlig vägledare och har sedan 15 år tillbaka arbetat med terapeutisk- och energitransformerande healing. Lee vägleder som krönikör och på sociala media, och med sina texter och meditationer inspirerar och lyfter hon sina läsare och lyssnare. Ditt Magiska Jag – 13 steg till ett glimrande liv för dig, jorden och allt annat levande är Lees senaste bok. Lee har också skrivit och illustrerat Lee Seger Healingkort med tillhörande bok samt romanen Revan i horisonten. Lee är ständig krönikör i tidningen FreeDay by Day Community är en digital plattform för helande som drivs av Lee och hennes team, med inspiration, gemenskap och kunskap. 

PRESSBILDER

© Lee Seger 2020