Utbildning till terapeutisk healer

Terapeutisk och energitransformerande healer är titeln på den form av helande jag arbetar med. Terapeutisk för att jag anser att insikterna är en oerhört viktig del av helandeprocessen. När vi förstår vad vi helat och vem vi har varit, är det mycket lättare att gå vidare in i något nytt. Energitransformerande för att vi i ett meditativt tillstånd på cellnivå förändrar det som varit. Där helar vi sår, ändrar övertygelser och tankebanor och vi öppnar ögonen för en mer själslig aspekt av oss själva. Båda delarna skapar en förutsättningar för klienten att verkligen kunna förändra sitt liv och se sig själv ur en större kontext än tidigare. 

Om du vill lära dig att arbeta som jag får du i den här utbildningen lära dig metoder och tekniker som hjälper klienten att förstå och helas. Du kommer att på djupet undersöka och utveckla din medialitet och din förmåga att kanalisera – det vill säga att samarbeta med dina och dina klienters guider. Du får lära dig om för- och nackdelar med att arbeta som healer. Du får en fördjupad förståelse för hur kroppen via chakrasystemet, färger och symboler vägleder oss till helandet. Du får lära dig att ställa svåra frågor, att hantera klienters trauman och se och uppskatta de speglingar som dina klienter ger. Du kommer också att förändras, för oundvikligen kommer du tillsammans med gruppen lära känna dig själv på ett ännu djupare plan än förut. Låter det spännande?

 

»Helande handlar om att byta perspektiv«

DET HÄR ÄR DU…

Du är väl bekant med mitt arbete och du vet att det är vad du vill lära dig. Du har läst mina böcker; Revan i horisonten och Ditt Magiska Jag och du arbetar redan med min kortlek, Lee Seger Healingkort. Du har allra helst gått i healing hos mig, men i alla fall hört mig prata om helande och de processer vi som mänsklighet är inne i – i en workshop eller på en föreläsning. Detta är viktigt för jag vill att du med största möjliga säkerhet ska veta att denna utbildningen är vad du är ute efter. Det finns mängder med bra utbildningar till olika former av healers och ju säkrare du är på vad du vill lära dig, desto bättre blir det, både för dig och mig.

Du har arbetat med dig själv. Du kan med vänlighet hantera ditt ego när det dyker upp och du kan med kärlek och närvaro möta starka känslor när de vill komma fram. Du kan helt enkelt ta ansvar för dina egna processer.

Du ska vara beredd på att låta utbildning genomsyra ditt arbete under det år den pågår. Även om träffarna bara är fem är min intention att den ska vara levande även däremellan. Inte för att uppta tid, utan som en närvaro.

Du är nyfiken. Du tycker om att arbeta på djupet, upptäcka nyanser och att vända och vrida på detaljer.

Du ska vilja arbeta med klienter. Du behöver inte göra det redan, men din intention ska vara att omsätta kunskapen i praktiskt arbete.

Du behöver vara beredd på att öppna dig för gruppen. Ni kommer att träna på varandra, vi spenderar mycket tid tillsammans och vi bor och lever nära inpå under de tillfällen vi ses.

Känner du att detta stämmer in på dig så vore det fantastiskt roligt om du vill vara med!

»Att helas är att vara detektiv i sitt eget liv,
att vara healer innebär att man tror att det är möjligt.«

MIN INTENTION MED UTBILDNINGEN

Under de femton åren jag arbetat som healer har det alltid varit viktigt för mig att klienten känner att det är han eller hon som äger sessionen. Det stämmer att det är min tillit, erfarenhet och kunskap som sätter ramarna för sessionen – MEN det är klienten själv som gör helandet. Givetvis tillsammans med den kärleksfulla och djupt helande energin som vi får tillgång till när vi ber om den, men det är de facto klienten själv som har modet att möta, förändra och släppa taget. Det är klientens inre värld som styr, även om jag hjälper till där det behövs. Det ÄR klienten som helar sig själv.

Jag säger inte detta för att förringa mitt eget arbete, utan för att det är detta som framför allt är mitt arbete. Att hjälpa klienten se sin egen förmåga att hela och äga sitt liv. Därför är den terapeutiska delan av sessionen så viktig. Det är främst där jag kan visa andra vägar, ge nya perspektiv på gamla frågeställningar. Det är där modet växer för att sedan kunna möta det som behövs. Det är där klienten utvecklas. Den aktivt energitransformerande delen av sessionen är vad som sedan hjälper klienten att på djupet förändra livet efter sessionens slut, då även de känslomässiga blockeringarna löses upp och ersätts med nya mer positiva och stärkande bilder och minnen. Hela sessionen, även om det främst är i form av ett samtal, är alltid djupt helande.

På samma sätt ser jag på den här utbildningen. Jag vill under året dela med mig av mina erfarenheter, min tillit och min kunskap. Under utbildningen integrerar du det jag har att lära ut – och gör det till ditt! Även om du under året följer kursplanen och arbetar utifrån de uppgifter du fått, så är inte tanken att du ska bli en ny Lee. Tanken är att året ska förstärka det som är DU och allt det du redan är och kan.

Efter genomgången utbildning kommer du att få två diplom, ett som terapeutisk och energitransformerande healer och ett för Lee Seger Healingkort, vilken ger dig möjlighet att lära ut hur korten fungerar. Någon certifiering är jag inte intresserad av att skapa. Min intention är enbart att dela med mig av den kunskap jag har samlat på mig, så att den kan leva vidare i dig och ditt sätt att arbeta.

MINA PEDAGOGISKA ERFARENHETER

Förutom att ha arbetat som aktiv healer och vägledare i femton år har jag lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. Mängder med workshops och kurser tillsammans med tre årskullar av en Healingskola, som jag drev med en kollega, ligger som grund. Utöver det arbetade jag under sju år på Malmö Universitet (då högskola) som programledare av ett program som tog in 100 studenter per termin. Jag undervisade även i marknadsföring och försäljning. Min passion är egentligen som störst när det gäller just att lära ut. Att lära själv, och att sedan skicka vidare. Du kan läsa mer om mig här.

»Alla kan hela och allt kan helas«

UR INNEHÅLLET

Chakrasystemet som vägledning till helande.

Kroppen som vägledare i klientarbetet. Den egna så väl som klientens.

Lee Seger Healingkort som vägledning i klientarbetet.

Samtalsmetodik. Hur man pratar om sexuella övergrepp, misshandel och andra trauman. Hur man öppnar upp ett samtal. Hur man ger sessioner över telefon.

Rösten och lyssnandet som verktyg.

Metoder och tekniker för helande

Kanalisering och medialitet. Träning av den egna medialiteten och samarbetet med healingguider.

Energikroppen. Förståelse och träning av att känna in olika energikroppar och att hela med händer och med hjälp av intuition.

Starka känslor. Förståelse för, och igenkänning av de starkaste av våra känslor.

Makt och integritet. Hur man hämtar hem och bygger kraft.

Medvetandetillstånd. Tillstånd där klienten har som lättast att möta det som behövs helas. 

 

Tidigare Liv. Hur de kan påverka och hur de kan helas.

Motstånd. Hur man möter ego och motstånd i klientarbetet.

Den egna utvecklingen. För- och nackdelar med att vara healer. Om det egna helandet.

Drömtolkning. Förståelse för de nycklar som klienters drömmar bär.

Intelligens och självvärde. Hur man stärker och lyfter det som klienten eventuellt ser som omöjligt.

Gränssättande. Skyddandet av den egna energin och att ha kontroll över sessionen. 

Spirituell utveckling. Förklaringsmodeller kring helande och utveckling.

Patriarkatets påverkan. Effekter av ett långsiktigt förtryckande av den feminina energin, så väl som av kvinnor. Kunskap som behövs både för att förstå den egna rollen och klienters övertygelser.

Etik. Vad man får säga och var gränserna går i förhållande till patientsäkerhetslagen.

Marknadsföring. Att ta betalt och att vara företagare. 

 

Upplägget

Vi träffas tio gånger under loppet av 18 månader. Kursstart kommer att bli i april 2021. Datum och mer information om var vi kommer att vara kommer senare. Texten nedan stämmer alltså inte och uppdatering kommer inim kort. Det är mycket viktigt att du kontrollerar att alla datum passar dig. Dels för att utbildning behöver din närvaro vid varje gång och dels för att det inte kommer att komma något ytterligare tillfälle att ta del av det som gås igenom. Diplom delas enbart ut om du varit närvarande vid samtliga tillfällen.

Det är ett internat med fullpension där vi tillagar lunch och middag tillsammans. Jag hyr hela gården så det finns ingen möjlighet att räkna ner priset om du bor någon annanstans. Dessutom tror jag att den samhörighet som uppstår av att kampera ihop inte är något du vill missa.?

Vi startar klockan 15.00 på fredagen och håller på så länge vi känner för det. Även lördagen kan bli sen och vi avslutar på söndagen klockan 15.00. Ängshyddan öppnar för oss från tolv på fredagen ifall du vill komma lite tidigare. Vi fikar tillsammans när vi kör igång så det är bra om du har ätit lunch innan. Naturen runt omkring är fantastisk och det kommer att finnas flera tillfällen till egen reflektion.

Mellan våra träffar får du uppgifter att träna på och /eller fundera över.  Även om du ännu inte börjat arbeta med klienter, är det bra om du har några vänner och bekanta som du kan öva på.

Du kommer också att få en inloggning till en sida där du mellan våra träffar kan kommunicerade med resten av gruppen.

Det pedagogiska upplägget för utbildningen kommer att vara väldigt organiskt och följa gruppens sammansättning och frågeställningar. Innehållet kommer att vara utspritt på samtliga träffar, varje träff har på så vis inte något speciellt fokus utan snarare ett flöde där teori och övningar blandas med egentid och reflektion.

Ängshyddan

Vi kommer att vara på det fantastiskt fina Bed & Breakfast Ängshyddan som ligger strax utanför Åhus i Skåne. I makalöst vacker natur med bara några minuters promenad till havet och en tre mil lång sandstrand. Här kommer vårt internat att blomstra! Tänk så fint att få möta årets alla nyanser på denna vackra plats.

Ängshyddan drivs av Carina Ståhl, som är konstnär och vars vackra bilder vi kommer att se mycket av, och av Janne Nilsson som är kraniosakral- och ArtNeuroterapeut. Frukost står våra värdar för men lunch och middag lagar vi själva. Maten blir till allra största del vegansk och självklart tar vi hänsyn till alla former av allergier och preferenser. Menyerna sätts ihop av mig, och allt blir gott, näringsrikt och enkelt att laga.

Rummen är alla olika och de flesta delar rum. I två fall är dubbelsängarna stora kingsizebäddar. Det innebär att det är en fördel om två av er känner varandra, eller verkligen inte har något problem att sova i samma säng. Meddela gärna detta på anmälan.

Kommer du med tåg, så åker du till Kristianstad och därifrån går det buss direkt till Ängshyddan. Du kommer att få närmare information vid anmälan. Här nedan ser du lite bilder från Ängshyddan, tagna av ägarna.

Anmälan

Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett mail till mig där du kortfattat förklarar varför du vill vara med på detta fantastiska äventyr. Vi bokar sedan in ett samtal där jag berättar lite mer om utbildningen och du kan ställa de frågor du behöver. Platserna är begränsade och min tanke är att det ska bli en grupp som passar fint ihop, därför vill jag gärna prata lite med var och en innan, för att på så vis skapa de bästa förutsättningarna för alla.   

Utbildningen kostar inklusive mat och boende 47,200 kronor (inklusive moms). Du kan betala per månad, över 18 månader. Du kan få faktura på hela beloppet eller uppdelat hur det passar. Anmälningsavgift är 1200 kronor. Swisha till 123-38 13 441. Skriv i mailet hur du vill betala.

Förbehåll. Det krävs tjugo deltagare för att utbildningen ska bli av. Om vi av någon anledning inte skulle nå upp till detta antal får du självklart tillbaka din anmälningsavgift.

Känner du att detta vibrerar i dig, och att hjärtat säger att det är rätt väg för dig – då är du makalöst välkommen med.
Jag kan knappt vänta tills vi är igång!!! ❤️

© Lee Seger 2020