Lees Vecka 23

Hej kära vän!
Hela juni handlar på flera plan om att vara tydlig och ge utryck för vem vi är. Utan att polera och finslipa. Vi pratar förstås om beteenden och konversationer som går via hjärtat, det handlar inte om att vräka ur sig vad man har lust med utan hänsyn till andras känslor. 

Men vi kan inte alltid ta ansvar för hur andra ska reagera, speciellt inte när vi verkligen – i hjärtat – känner att detta behöver göras, sägas, uttryckas. Vi behöver lita på att andra kan hantera sina känslor och sin utveckling själv. Vi kan inte vara som vi alltid har varit för deras skull. Bara för att de ska känna sig bekväma. 

Du har säkert upplevt situationer, kanske framför allt när du var yngre, då du glatt har tagit ut svängarna, och sedan fått en snipig reaktion tillbaka. Du har då backat och känt skammen skölja över dig. Reaktionen blev personlig och du lärde dig att i framtiden hålla dig inom vissa gränser, för att slippa uppleva den obehagliga känslan igen. Känner du igen det?

Vad du kan se idag är att det var reaktionen det var fel på, inte dig. På något sätt triggade du gränserna för den eller de andra och det upplevdes som skrämmande. Därav det snåla bemötandet. 

Genom att återhämta kraften från de erfarenheterna, och trots risken för att ”göra bort sig”, kan vi återigen ge uttryck för det som är vi. Vi vet att vi inte behöver ta ansvar för andras gränser, eller känslor, utan vi kan lugnt vila i att om inte galoscherna passar, så finns det garanterat andra som kommer att älska vårt uttryck. Vågar vi det? Vågar du det? 

De människor som vi vill ha runtomkring oss tycker ju om oss, som vi är. De uppskattar våra uttryck och vill till och med ha mer av dem. Genom att var sann mot dig själv, drar du alltså till dig mänskor som du själv trivs med. En win-win som man brukar säga. 

SÅ – Känner du för att vara fjantig, så var fjantig. Just nu handlar det nämligen allra mest om lekfulla och spontana uttryck, så censurera dig inte. Notera eventuell skam, eller den härliga avsaknaden av den. Känn efter hur du växer när du inser att det är tryggt för dig att låta glädjen och humorn få lov att leva sitt eget liv. Du kommer att se vilka som känner sig som mest bekväma i ditt sällskap. 

Har du kortleken kan du dra ett kort för vad som hjälper dig att vara spontan, och ett som visar vad som hindrar dig. Det som hindrar dig kan du titta djupare på och kärleksfullt omsluta det med att det är helt okej. Så fort du vet vad det handlar om, kan du låta det få finnas där tills det inte längre behövs.

Veckan affirmation: Min spontanitet är min vän och jag följer nyfiket med i svängarna. 

Massa kärlek,
Lee ❤️