Lees Vecka 22

Hej kära vän!
Där är en fin balansgång mellan tillit och att ta kontroll över saker och ting. Vi tränar ju oss i att våga lita på livet, på våra manifesteringar och på våra drömmar. Det är inte det lättaste, för många gånger har livet kanske upplevts som hårt. Inget av de vi önskat har slagit in, och kanske har vi arbetat hårt för något som aldrig gett frukt. Vi har så att säga allt för ofta blivit motbevisade om att livet vill oss väl.

Vi har lärt oss  att bemöta detta genom att sluta titta på det vi upplever som brist, och istället hålla ögonen på det överflöd som i en eller annan form garanterat finns. Vi tränar oss i tacksamhet och på att använda andra perspektiv än vår egen idé om hur livet ska utspela sig.

Så långt är allt väl, men i denna process kommer vi förr eller senare till en makalöst intressant paradox där vi ska lita på livet och låta händelser utveckla sig framför våra ögon – och samtidigt ta tag i det som behöver göras. Hur ska vi kunna veta när vi ska göra vad?

Att utveckla en djup tillit till livet kan leda till en mycket sund inställning där vi verkligen är i vårt flöde. Men det kan också passivisera genom att vi väntar och väntar på att något ska hamna i vårt knä. Gör det inte det kan vi alltid förklara det med att det inte var meningen.

Att något inte var meningen kan vara en till hundra procent sund insikt. Vi ska inte slå in stängda dörrar utan vänta på de som går att öppna. Skillnaden är huruvida vi tar tag i handtaget och öppnar dörren – som lätt och enkelt öppnar sig, eller om vi väntar på att den ska gå upp av sig själv.

Det är som att få veta att man ska vinna på lotto och inte förstår varför det aldrig sker…när man faktiskt inte köpt någon lott.

För att livet ska kunna visa sig från sin bästa sida, ska vi absolut lita på att vi inte behöver kontrollera och styra, men vi behöver förstå att det finns steg som behöver tas. Ibland är det steg vi inte själva tycker att vi ska ta, och då sitter vi där kanske hellre och väntar.

Men är möjligheterna som uppenbarar sig vänliga och kärleksfulla, även om de kanske känns utmanande och ”fel”, så gör vi gott i att gå utanför den berömda komfortzonen och ta dem. Ny kraft och energi kommer in och det som kändes svårt har snabbt nog blivit enkelt och självklart. När vi sedan tittar tillbaka på stegen vi tog, förstår vi ännu mer hur mycket vi kan lita på att livet vill oss väl.

SÅ – Stå inte i vägen för dig själv, utan håll utkik efter dörrar som med hjälp av just din hand, kan öppnas.

Veckans affirmation: Jag litar på att livet visar mig de steg jag ska ta, och jag litar på min egen kraft och förmåga att ta just de stegen. 

Har du kortleken kan du lägga ett medicinhjul på det du vill ska hända. De fyra aspekterna visar dig din handlingsplan.

Massa kärlek,
Lee ❤️