Lees Vecka 21

Hej kära vän!
Det bekanta uttrycket att gå utanför sin komfortzon, är verkligen relevant i dessa dagar. Vill vi förändras, så behöver vi ju förändras! Så enkelt är det. Det fina i kråksången är däremot att bara för att vi vill göra stora förändringar, behöver vi inte alltid ta så väldigt stora steg. Det räcker oftast med små förändringar, och inte nödvändigtvis i samma område som vi önskar att saker och ting ska bli annorlunda. 
 
Det handlar om att öppna upp för en ny form av energi, ett nytt flöde som tar med sig nya händelser och mänskor. Tänk att du har ett rum som varit stängt i många år. Ingen har öppnat vare sig dörr eller fönster. Luften blir lite unken eller hur? Där känns inte så härligt att vara, det inspirerar inte till något nytt. 
 
När vi öppnar ett fönster kommer det däremot in ny frisk luft och energi, och rummet erbjuder helt andra möjligheter. Det är samma sak i förändringsprocesser. Vi behöver släppa in något nytt, och för att göra det kan det räcka att vi börjar ta en annan väg till jobbet, äta frukost på ett nytt ställe i hemmet, använda andra kläder, ändra frisyr, rensa ut en garderob eller ett skåp… Små, små rörelser skapar de största förändringarna.  
 
Att det är möjligt beror på att de små rörelserna inte är laddade med massa värderingar om hur svårt något är, eller om det är rätt eller fel. Vi bara gör dem, och det attraherar mer möjligheter av att bara göra något. Lätt och enkelt utan att vi märker det förändras vår situation, och plötsligt har vi och/eller livet förändrats. 
 
Att förändras är fullständigt naturligt för oss och när vi inte värderar, sker det mjukt och fint. Att öppna ett fönster är ju inte svårt.
 
Det som dessutom händer är att vi känner att vi äger vår egen process. Att bestämma sig för att dricka kaffe ur en blå kopp istället för den blommiga är ett beslut som är lätt att fatta för vi känner instinktivt vilken kopp vi vill ha. Vi agerar utifrån vår integritet och vi lyssnar på vad intuitionen och hjärtat säger. Vi ifrågasätter inte om vi är värda att dricka ur den blå koppen idag. 
 
Att välja kaffekopp är ingen stor sak, – MEN ur ett större perspektiv så är det lika väsentligt som om det gällde att byta jobb, öppna upp för en ny vänskap, eller kanske låta en gammal försvinna ut, flytta eller göra något annat livsavgörande val. Vi lyssnar på oss själva och vi agerar. 
 
SÅ – Vilken förändring kan du gör just nu? Titta först åt det håll där du vill att den stora förändringen ska ske, säg hej till den – och vänd dig sedan med bestämdhet åt ett annat håll och gör en miniförändring. Njut av energin som den lilla förändringen ger dig och tänk inte mer på den stora. 
 
Veckans affirmation: Jag är nyfiken på de små rörelserna i livet och jag tillåter mig att njuta av energin de ger.  
 
Om du har kortleken kan du dra ett kort för vad som hjälper dig att förstå vilken minförändring du kan göra. Sedan kan du dra hjälper/stjälper på det – för att förstå hur du enklast gör din förändring. 

Massa kärlek,
Lee ❤️