Lees Vecka 19

Hej kära vän!
När du är själv är du aldrig ensam. Så står det i min bok som hör till kortleken, men vad betyder det egentligen? Vid en ytligare blick betyder vara själv och vara ensam samma sak, och så kan man förstås se det. Men skillnaden som jag syftar på är att när man känner sig ensam, då upplever man att ingen finns där för en. Att man saknar någon eller något. Att det känns tomt och…ensamt. 

Det är ett känslotillstånd som gör att vi upplever att vi inte är tillräckliga. Det räcker alltså inte med vår egen närvaro. Vi vill ha något mer, och eftersom det inte finns där, känner vi att vi är utan det. Kanske känner vi oss lämnade, utanför, otrygga… Ensam kan man känna sig både i grupp och på egen hand.

När vi däremot är själv, känner vi ingen saknad. Vi är självtillräckliga. Det vill säga vi upplever ingen saknad, trots att vi kanske är fysiskt ensamma. Vad är då den stora skillnaden?

När vi är med oss själva har vi kontakt med vårt inre, och via vårt inre har vi kontakt med inte bara våra egen fantasi och inre världar – utan också med våra icke-fysiska vänner. Att vara själv innebär att man känner sig trygg. Trygg med sina känslor, sin vägledning och sin plats i livet och universum. 

Det behöver absolut inte betyda att allt i det yttre livet är fantastiskt och precis som vi vill – men det betyder att den inre platsen är den som styr och avgör balansen.

Att bli trygg med sig själv innebär att vi behöver närma oss det känsloliv som frodas där inne. Har man inte riktigt suttit med sina känslor, kan det verka skrämmande. Därför behövs det en gnutta mod när man vill ta steget från att känna sig ensam till att känna sig självtillräcklig. Men det är såååå värt det. 

Att kunna vara själv, är en förmåga som ingen kan ta ifrån en. Det går alltid att hitta ett lugn, en centrering och väg till inspiration och nya idéer när man kan spendera tid med sig själv. 

Jag tror inte att vi kommer att återgå till hur det var innan den här pausen, och vi vet inte riktigt vart vi är på väg. Att därför passa på att ändra förutsättningarna känns för mig som en bra plan. Vad tycker du? Har du något du vill förändra, inom dig? Något som gör att det är lättare att vara själv.

SÅ – Om du känner att du klättrar på väggarna för att inte tillräckligt mycket händer just nu – kan det vara ett perfekt tillfälle att fördjupa kontakten med dig själv. Vad händer när du sitter still och undersöker ditt inre? Vad berättar kroppen?

Veckan affirmation: Inom mig finns allt jag behöver. 

Massa kärlek,
Lee ❤️